Om

Om mig


Jag är frilansande sångerska och röstskådespelerska. Namnet Sister Voice kommer ifrån att jag till att börja med sjöng på närståendes dop och bröllop. När jag började utöva sången professionellt kändes det viktigt att mina framträdanden fortfarande hade en varm och personlig prägel, som att ens syster framförde sången. Utöver att frilansa som sångerska är jag även sjuksköterska och därför kändes namnet Sister Voice givet.


Jag sjunger på dop, bröllop, begravningar, namngivningsfester, äldreboenden etc, i första hand inom Stockholms län. Jag har stor erfarenhet som sångerska och behärskar olika genrer, som pop, jazz, soul, visa och klassiskt. Oftast sjunger jag med ackompanjetör, men jag spelar även själv piano och kan ta med mig egen keyboard vid behov. Det är viktigt för mig att min musik förgyller och berör och bidrar till att skapa en speciell stund. Jag ger därför alltid hundra procent av mig själv för varje sång jag sjunger och jag tror det märks att jag tar mitt uppdrag på största allvar, med mycket glädje och kärlek.

Bakgrund

 

Min utbildning har jag fått på Kulturamas musikalutbildning samt yreksutbildning för pop-, rock-, jazz- och soulartister, som jag gick 2005 - 2007. Utöver detta har jag gått fristående kurser samt många timmar hos sångpedagoger. Då jag blev klar med min musikutbildning 2007 frilansade jag som artist och släppte ett soloalbum under artistnamnet Hilda (du kan lyssna på det på Spotify). Jag kände dock ganska snabbt att skivbranchen inte var något för mig och började så småningom studera till sjuksköterska. Parallellt med detta fortsatte jag att ta sånguppdrag och började arbeta som röstskådespelerska.

 

Som röstskådespelerska har jag dubbat både tecknat och otecknat, sång och tal samt varit röst i olika reklamfilmer. Jag har medverkat i filmer som Zootropolis, Tingeling, Barbiefilmer och serier såsom Bubble guppies, Littlest Pet Shops samt Pokémon. I reklamsammanhang har jag gjort voiceovers för t ex Hallon, Chef, Volvo, Vattenfall och Försvarsmakten.