Om
Sångerska bröllop

MIN HISTORIA


Namnet Sister Voice kommer ifrån att jag till att börja med sjöng på familjemedlemmars dop och bröllop. När jag började utöva sången professionellt kändes det viktigt att mina framträdanden fortfarande hade en varm och personlig prägel, som att ens syster framförde sången. Utöver att frilansa som sångerska är jag även sjuksköterska och därför kändes namnet Sister Voice givet.

Att sjunga och uttrycka mig genom musik och dans har alltid varit en stor passion för mig. Under högstadiet och gymnasiet började jag drömma om att bli artist. Jag sjöng flitigt med i låtarna till mina idoler Whitney Houston, Britney Spears och Backstreet Boys och lärde mig varenda danssteg i deras musikvideos.

Utöver att gå i musikklass i skolan började jag ta sång- och pianolektioner och gå olika dans-, musikal- och showkurser.


För att komma närmare mina drömmar bestämde jag mig efter studenten för att plugga vidare inom ämnet och valde då Kulturamas musikalutbildning samt yreksutbildning för pop-, rock-, jazz- och soulartister, som jag gick 2005 - 2007. År 2005 deltog jag även i Idol, där jag tävlade i kvalprogrammen som en av de 24 sista deltagarna.


Då jag blev klar med min musikutbildning 2007 fick jag min första roll som röstskådespelerska och började dubba filmer och serier. Samtidigt släppte jag ett soloalbum under artistnamnet Hilda (finns på Spotify). Trots mina höga ambitioner om en artistkarriär kände jag ganska snabbt att skivbranchen inte var något för mig. Att som ung tjej armbåga sig fram i ett hårt klimat krävde mer än jag var villig att offra och jag började så småningom att studera till sjuksköterska. 

Mitt intresse för dubbning växte sig dock allt starkare; här fick jag chansen att uttrycka mig genom min röst i både tal och sång, jag kunde höras på TV utan att någon visste vem jag var eller kände igen mig. Det här var min hemmaplan!


Sedan dess har jag fortsatt med röstskådespeleri och att frilansa som sångerska. Jag har även ett stort intresse för körsång och har både lett en pop-kör samt sjungit i olika körer och vokalensemble. Parallellt med detta har jag arbetat som sjuksköterska på sjukhus och senare som distriktssköterska inom barnhälsovården, vilket var fantastiskt roligt. År 2020 beslutade jag mig dock för att ta en paus från sjuksköterskeyrket för att på heltid kunna satsa på mina röstjobb. Något år senare skaffade jag mig en egen studio och jag gör nu frekvent uppdrag för kunder både i min egen studio och i externa studios.


Numera ägnar jag dagarna åt att dubba filmer och serier, spela in voice-overs och speakerjobb samt att sjunga. Som sångerska anlitas jag oftast till att sjunga på dop, bröllop, begravningar, namngivningsfester etc. Min utbildning samt långa erfarenhet som sångerska gör att jag är trygg med  och behärskar olika genrer, som pop, jazz, soul och visa. Jag sjunger vanligen med ackompanjetör, men spelar även själv piano och kan ta med mig egen keyboard vid behov. Jag samarbetar även med andra musiker ifall andra instrument än piano önskas eller fler sångare för att sjunga stämsång.